Un apartament atipic pentru o persoana speciala. Am avut noroc sa avem parte de o cerere deosebita: un apartament cu totul si cu totul diferit. Nu in fiecare zi ai sansa sa amenajezi un apartament pentru cineva care lucreaza in publicitate, o persoana vesela, inovatoare si plina de idei.

 

Apartamentul, situat intr-un bloc vechi, construit inainte de anii 80, avea 2 camere, bucatarie si un grup sanitar. Beneficiarul avea nevoie de mult mai mult spatiu si astfel am incercat sa gasim cea mai buna solutie atat din punct de vedere estetic cat si din punct de vedere functional. La finalul amenajarii apartamentul avea 3 camere, bucatarie si grup sanitar.

Va spunem de la inceput ca am realizat o amenajare exploziva, incitanta prin nuantele si texturile folosite.

Inca de la intrare suntem intampinati de o explozie de culori: gri, galben si ciclamen. Intreaga amenajare are parca un traseu pus in evidenta de insertia de vopsea epoxidica din pardoseala. S-a dorit pastrarea pardoselii vechi, un parchet care a necesitat repaluxare si raschetare, precum si un nou strat de lac.

Holul, zona de intrare, este deosebita prin elementele folosite: usa vopsita galbena pentru a arata parca locul de incepere al “calatoriei”. Pe pereti se regasesc fotografii dragi proprietarei, precum si o oglinda foarte veche primita mostenire de la bunica acesteia. Pentru ca usile clasice ni se pareau “banale” pentru acest gen de amenajare, le-am inlocuit cu usi cu plasa realizate de Atelier Moldoveanu. Aceste usi mascheaza zona de pantofar si intrarea in camera de dressing. Este foarte placuta senzatia de transparenta, mai ales ca atunci cand lumina este stinsa devin perfect opace, asigurand intimitate. Iluminatul este realizat cu ajutorul unor reflectoare.

Zona de dressing – zona nou creata din fosta bucatarie, este realizata in nuante inchise predominant fiind culoarea neagra a peretilor.  Masuta de make-up, taburetul si oglinda, au fost reconditionate tot de Atelier Moldoveanu in nuante regasite si in restul amenajarii.

 

Din holul de intrare, traseul din pardoseala te poarta catre living, o camera cu dubla functionalitate atat zona de luat masa cat si zona de relaxare – citit. Atipic este si faptul ca tavanele sunt colorate in nuante inchise, dar se leaga perfect cu restul amenajarii. Biblioteca este realizata in cadrul atelierului nostru, Atelier Moldoveanu, avand cadre metalice si blaturi din lemn de stejar. Un mare avantaj in optarea pentru acest gen de depozitare, este ca se poate realiza la orice dimensiune si este mult mai rezistenta decat cea clasica din PAL. Cadrele se puteau vopsi in orice alta culoare, deasemenea si lemnul, insa in acest caz am optat pentru discret. Canapeua clasica lipseste, fiind inlocuita cu 3 tipuri diferite de sezut: un fotoliu galben tip recliner, un fotoliu fix negru si o canapea de 2 persoane foarte vesela si colorata. Masuta de cafea este realizata din 2 noptiere vechi, reconditionate si prelucrate de Atelier Moldoveanu. Interesanta este si masa, un element modern care se integreaza perfect, desi este din alt context. Pentru a nu scoate in evidenta geamurile cu rama PVC alba, am ales sa le vopsim in aceesi culoare cu peretii. In living apare si un perete negru pentru a pune in valoare 2 goblenuri realizate cu foarte multi ani in urma. Corpul de iluminat este realizat handmade din fire electrice din textil rosu.

 

Din zona de zi se face accesul catre noua bucatarie mutata in fostul balcon. Desi un spatiu ingust si lung,  este suficient de mare pentru a face fata nevoilor. Bucataria ofera atat spatiu de gatit cat si spatiu de depozitare extins. Fiind o zona in exterior am optat pentru o pardoseala tip dusumea. Pe tavan si pereti se continua nuanta de rosu corai regasita si in zona de living. In zona spalatorului am optat pentru aplicarea de caramida aparenta alba. Urmeaza apoi o depozitare inalta si inchisa care are incastrat si cuptorul cu microunde. Plita si cuptorul sunt incastrate intr-o “insula” care are un loc restrans si pentru o gustare rapida. Pentru ca aveam nevoie si de hota deasupra plitei, am propus un dulap suspendat extins, atat cu rol de mascare cat si cu rol de depozitare. A fost o adevarata provocare in mutarea bucatariei, deoarece fostul balcon avea o inclinatie destul de mare si nu beneficia nici de curent nici de agent termic.

Din zona de zi se face accesul catre baie si dormitor. Baia, care inainte era placata integral cu faianta, acum este doar vopsita cu o rasina speciala pentru incaperiile unde umiditatea este ridicata. Pardoseala este realizata integral din vopsea epoxidica galbena si se continua in aceesi nuanta si pe pereti. Fiind o baie ingusta am propus un vas de wc suspendat pentru a crea spatii in plus de depozitare in partea de sus a mastii. Nuantele folosite sunt negru, galben si un turquoise foarte inchis. Oglinda este realizata pe comanda pentru a se integra perfect in spatiul disponibil. Aceasta a fost realizata de Atelier Moldoveanu. Un alt element deosebit o reprezinta o depozitare in forma de copac volumetric realizat din metal de Atelier Moldoveanu.

 

Ultima incapere si nu cea din urma, dormitorul este o capodopera, iti da impresia ca intri pe o scena. Tavanul precum si 2 pereti sunt decorati in culoare negru mat, in timp de peretele opus patului adaposteste aceeasi nuanta de bleumarin regasita in dressing. Am reusit sa contopim elemente contrastante de la catifeaua din draperie la metalul folosit in decorarea patului. Desi dura, plasa da senzatia de unduire si fluiditate prin curbarea acesteia pe tavan. Din ea se intrevad si fasciculi de lumina discreta gata sa contureze o atfmosfera romantica calda.  Pentru a pastra acelasi joc de culoare intalnit in toata amenajarea, am propus vopsirea caloriferului in culoarea galbena, precum si  vopsirea usii in culoarea rosu corai. Pe peretele opus patului vom regasi o lasa de zestre pe care beneficiara si-a dorit sa o reconditioneze si sa o pastreze in amenajare.

Mai jos veti regasi imagini finale cu amenajarea, precum si imagini cu apartamentul inainte de interventia noastra!

baie bucatarie dormitor-matrimonial living

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21