Un nou spatiu, o noua provocare! De aceasta data amenajam un apartament de 4 camere, un spatiu care ne-a atras de la inceput prin luminozitate si unicitate. O familie tanara cu un copil minunat de doar 2 anisori. Ne-am dorit sa realizam un spatiu calduros, un camin primitor si linistit.

La achizitionare apartamentul era deja amenajat, insa proprietarii si-au dorit sa il schimbe in proportie de 90%,  exceptand baile care urmau sa se potriveasca perfect cu restul amenajarii propuse de Atelier Moldoveanu.

Holul, desi un spatiu ingust si lung, l-am exploatat la maxim realizand o depozitare inchisa care va deservi drept pantofar si cuier. Pentru a masca un radiator destul de inestetic, am propus realizarea unui panou decorativ cu plasa avand dubla functionalitate, atat estetica cat si de depozitare laterala. Am ales sa folosim culoarea alba pentru a nu scoate mai mult in evidenta volumetriile diferite.

Bucataria, initial deschisa, era pozitionata diametral opus fata de amplasarea propusa. Beneficiarii si-au dorit foarte mult sa fie inchisa si astfel am venit cu propunerea de a realiza o separare completa din sticla, imbinand vizual ideea de open space cu spatiul delimitat. Desi micuta, este foarte functionala, lasand loc pentru depozitare, pentru blat de lucru si pentru un soldat in care am incastrat cuptorul la seminaltime. Fiind vizibile si in living, am ales sa folosim electrocasnice cu un design deosebit: hota decorativa, cuptorul si frigiderul negre.

Living-ul  gazduieste si zona de luat masa, aflata in imediata apropiere a bucatariei.  Am ales sa realizam o combinatie intre elemente de lemn, metal si textil. Pentru ca aveam nevoie de un spatiu extins de depozitare pentru carti, am propus o bibilioteca din metal realizata de Atelier Moldoveanu. Atat masuta de cafea, cat si ce de dining sunt realizate cu picioare metalice si cu blat de lemn, mergand astfel pe ideea din restul amenajarii, de alaturare a doua elemente contrastante. Tapetul cu forme geometrice da un plus de unicitate spatiului.  Mobilierul din zona Tv a fost gandit ca o continuare a grindei deja existente. Pentru un spatiu si mai calduros, am propus incastrarea unui semineu pe bioetanol, ideal pentru a crea o zona romantica si de relaxare pentru proprietari. In zona ferestrei se regaseste un “mobilier” metalic cu plasa, cu dubla functionalitate: mascarea radiatorului si realizarea unui “divan”. Corpurile de iluminat cu forme geometrice sunt realizate din metal si plexiglass iar lumina este data de banda led cu lumina calda.

Dormitorul matrimonial este un spatiu romantic, luminos. Pe doi din peretii camerei sunt geamuri, astfel am venit cu ideea de a pozitiona patul perpendicular pe o fereastra decorata cu obloane lemn, la aceeasi culoare cu nuanta propusa in restul amenajarii. Fiind mari iubitori de carte, am realizat o minibiblioteca si la capul patului. Tapetul a fost ales cu design floral pentru a da o nota de romantism.  Zona TV este si ea deosebita prin elementele decorative folosite. In partea de jos exista depozitare inchisa iar in partea de sus polite pentru a amplasa suveniruri din diferite locatii vizitate. Panoul glisant care mascheaza televizorul, este decorat astfel incat sa le aminteasca mereu proprietariilor de orasul preferat: Palma de Mallorca. Ceasul de pe perete este personalizat  de Atelier Moldoveau si este cu atat mai deosebit cu cat fiecare text este in alta limba. Pasiunea clientilor pentru calatorii este subliniata si de harta realizata din forex.

Dormitorul copilului este un spatiu de poveste. Fiind pasionat de masinute am incercat sa ii starnim curiozitatea si imaginatia prin alegerea unui tapet cu diverse tipuri de automobile. Intreaga amenajare  am mers pe tonuri de verde, turquoise si cateva elemente galbene. Spatiul regaseste la un loc tot ceea ce este necesar unei camere de copil: depozitare, pat, loc de joaca, masuta de activitati si zona depozitare jucarii. Pentru ca stim cat de mult le place copiilor sa stea pe jos, am propus in loc de carpeta un puzzle textil din pernute realizat manual la comanda. Pe tavan am ales sa realizam un corp de iluminat personalizat marca Atelier Moldoveanu, 2 norisori care par sa pluteasca din care pleaca mai multe fire cu becuri.

Dormitorul de oaspeti, este o combinatie intre dressing si zona de birou.  Mobilierul este si in acest caz alb, mascand zona de tv. Pentru un contrast vesel am ales sa folosim o canapea orange. Corpul de iluminat regaseste elemente intalnite si in panoul decorativ de pe perete. Acestea sunt realizate la comanda din metal si poarta marca Atelier Moldoveanu.

Speram sa va placa si aceasta amenajare care noua ne este foarte draga!

 

 

2a 3a 4a 5a 6a 7a 8a 9a 10a 11a  12a 13a 14a 15a 16a 16ak 17a 18a 19a 20a 21a