“Atelierul de tarte” – un proiect indraznet gata sa impresioneze prin multitudinea de elemente decorative personalizate marca Atelier Moldoveanu. Un spatiu micut, dar amenajat cu foarte mult bun gust, un spatiu in care am incercat sa inglobam toate elementele necesare crearii unui ambient placut, relaxant, perfect pentru a degusta din preparatele realizate cu mare atentie de maestrii patiseri.

Conceptul care a stat la baza realizarii acestui proiect de design interior a fost creat, impus chiar de numele brandului “Atelier de tarte”. Toate elementele sunt inspirate fie din natura: lemn, panza de sac fie din elemente gastronomice: facalet, ciur, saci de faina.

Chiar daca spatiul este format dintr-o singura incapere, am incercat sa o compartimentam din punct de vedere vizual astfel incat fiecare zona sa aiba o destinatie bine definita.

La intrare suntem intampinati de o zona de expunere cu servire atat pentru cei care au timp sa savureze o tarta, cat si o zona pentru servire rapida pentru cei care prefera stilul takeout. Peretii din acesta zona am ales sa ii placam cu faianta fatetata, un decor pe cat de elegant pe atat de rezistent. Pe peretele fata in fata cu intrarea am realizat, in cadrul proiectului Fabrica de Litere, o sigla din litere volumetrice, ideala pentru a evidentia si mai mult brandul si pentru a da o nota de unicitate spatiului. S-a realizat astfel un contrast placut intre peretii placati cu faianta fatetata alba si literele finisate in negru – sidef.

Urmeaza 2 zone de degustare, una imediat in apropierea intrarii cu orientare catre bulevard si una extinsa care parca te indeamna sa zabovesti mai mult de 10 minute. Zona de bar, are parte de un iluminat special. Deasupra acesteia vei regasi doua corpuri de iluminat unice inspirate din tema localului: 2 facalete supradimensionate din care ies globuri cu lumina.

Urmeaza zona de mese unde ne-am lasat din nou amprenta. Aici am propus succesiunea de panouri din lemn tratate ignifug, decorate cu forme de tarte, forme de prajituri, panza de sac puse in valoare si de traseul luminos perimetral. Corpurile de iluminat din aceasta zona, am propus sa fie reglabile pe inaltime. Si acestea au avut parte de personalizare, fiind de fapt forme de briose supradimensionate. Aceste “tarte” se pot regla pe inaltime cu ajutorului unui “mini scripete” la capatul careia vei regasi cate un saculet de faina. Canapeaua a fost realizata la comanda pentru a se integra perfect in cotele impuse de proiect. Am ales un material moale, textil pentru a veni in concordanta cu restul elementelor dure:lemn, metal, piatra. Pentru a da o nota de eleganta spatiului am ales panouri de lemn frezat. Pardoseala este o imbinare perfecta intre parchet din lemn masiv si placaje ceramice stil scandinav.

Iluminatul  in aceasta zona este asigurat de 2 corpuri de iluminat tip plafoniera, inspirate din tematica localului. Acestea sunt realizate din metal si plasa fiind atent decorate cu foaie de furnir. Forma lor reprezinta de fapt ciururi de faina supradimensionate.

Am ales separarea  zonei de acces catre grupul sanitar prin realizarea unui “paravan” din facaleti in diverse dimensiuni. Si aici ne-am permis sa ne jucam cu elemente regasite in intreaga amenajare: suport lavoar din facalete, litere volumetrice pe pereti.

 

 

 

q1 q2 q3 q4 q5 q6 q7 q9 w3 w4 w5 w8