Si cum intotdeauna ne plac provocarile, am acceptat cu mare drag sa realizam un proiect de design interior pentru o  casa in stil brancovenesc, construita la inceputul anilor 1930.

Casa a necesitat consolidare si restaurare atat pe interior cat si pe exterior. Desi intr-un stadiu avansat de degradare, aceasta impresioneaza prin stilul in care a fost construita, pridvorul deschis, camere inalte si luminoase, arcadele interioare. Regasind atatea elemente deosebite am hotarat sa propunem o amenajare in care sa pastram cateva componente existente si sa le combinam cu un stil clasic modern. Am ales sa pastram si sa reconditionam atat tamplaria cat si usile existente, urmand ca cele suplimentare sa fie realizate tot  din lemn pentru a fi in concordanta cu restul amenajarii.

Casa contruita pe o suprafata de 180 mp, este alcatuita din pivnita, parter si un pod mansardabil. Camerele nu sunt foarte generoase ca suprafata, insa inaltimea de peste 3m este cu adevarat impresionanta. Pe zona de parter, casa este alcatuita din zona de intrare – zona semineu, living, bucatarie, grup sanitar comun, dormitor matrimonial care include dressing si baie proprie, dormitor copil care include dressing si  baie copil.

Intrarea in casa se face printr-o galerie exterioara deschisa – trasatura de baza al stilului brancovenesc. De la inceput suntem primiti cu ospitalitate sa ne incalzim in zona semineului pe lemne. Incaperea, avand dubla functionalitate, adaposteste atat o zona de cuier cat si o zona de relaxare. Avand o inaltime generoasa ne-am permis sa ne “ jucam” cu decorarea tavanului prin aplicarea unor casete clasice. Pardoseala este din lemn triplu stratificat – tip dusumea. Fiind o amenajarea clasica am ales sa folosim nuante deschise, beige, crem usor griat. Pentru a da o nota de eleganta spatiului vom regasi si elemente placate cu foita de aur. Mobilierul este preponderent alb pentru a da si mai mult senzatia de spatialitate. Corpul de iluminat, precum si oglinda decorativa tip raze vor fi realizate de Atelier Moldoveanu. Mobilierul din zona semineului este foarte interesant, in partea de sus adaposteste o mini bibilioteca iar in partea de jos zona de depozitare pentru lemne.

 

Din zona de intrare pasim timid catre zona de zi, o incapere micuta insa foarte primitoare. Si aici,  vom intalni nuante de beige, crem, gri precum si pardoseala mai inchisa la culoare. Peretii sunt decorati cu tapet cu motiv clasic si casete dreptunghiulare din polistiren. Plinta si cornisele sunt perfecte pentru acest stil si nu aveau cum sa lipseasca din acest gen de amenajare. Pentru ca iluminatul este foarte important am ales sa folosim atat lumina indirecta cat si lumina directa. Iluminarea indirecta provine din scafa de pe tavan si creeaza un ambient romantic, prin lumina difuza data de aceasta. In centrul scafei am propus un candelabru pe trei nivele din cristale. Pentru a continua ideea din camera de intrare, vom regasi elementele din metal: rame tablouri, oglinda, mese sunt realizate prin aplicarea finisajului de aur. Acestea se vor realiza bineinteles in cadrul Atelier Moldoveanu. Zona de atractie din living o reprezinta ancadramentul usii de sticla care duce spre bucatarie. Aici am ales sa pastram o parte din amprenta casei: caramida rosie. Aceasta va fi doar reconditionata si va ramane asa lasand la vedere patina timpului trecut.

 

Bucataria o gasim in acelasi stil: casete dreptunghiulare din polistiren, cornise si plinte decorative. Tot aici se afla si zona de luat masa – suficient de mare pentru intreaga familie. Mobilierul este realizat din mdf, iar fronturile sunt frezate cu motive clasice. Pardoseala este o imbinare intre parchetul folosit anterior si ceramica. Zona de bar precum si zona dintre blatul de lucru si fronturile superioare pastreaza aceeasi caramida de la intrarea in bucatarie. Corpurile de iluminat sunt realizate de Atelier Moldoveanu si poarta acelasi tip de finisaj aurit.

 

Din bucatarie intram intr-un hol lung care duce spre scariile de la etaj. Sub scara se va realiza la comanda o depozitare inchisa cu usi batante si sertare. Si aici mobilierul are fronturile frezate si este intr-o culoare deschisa. Pe pereti am ales sa folosim un tapet personalizat cu nuante tomnatice. Iluminatul este realizat prin aplicele clasice de pe pereti si candelabrul negru din zona scariilor.

 

Holul lung face accesul catre zona de dormitor a unei tinere de 16 ani dar si catre doua din cele trei grupuri sanitare. Dormitorul este realizat in tonuri calde, pamantii, culoarea de accent fiind data de tapetul turquoise aflat atat in spatele patului cat si pe scafa de deasupra acestuia. Patul este tapitat integral, avand o tablie inalta decorata discret cu perle aurii. Piesa de decor din spatele patului este realizata din metal si iluminata discret cu beculete. Aceasta va fi realizata in cadrul Atelier Moldoveanu. La fel ca in restul casei s-au pastrat si aici ancadramentele, cornisele si plinta din polistiren. In zona ferestrei se afla mobilierul care are rol de depozitare, consola TV si birou. Pentru ca in zona geamului se afla un calorifer am ales mascarea acestuia cu trafor. Iluminatul este realizat de 3 plafoniere rotunde cu diametre diferite, iar din tavan pleaca discret doua corpuri de iluminat suspendate, avand rol de veioze.

Din dormitor se face accesul catre dressing, avand intrarea din stanga si dreapta patului. Pentru ca dressing-ul este o camera de sine statatoare am ales sa nu punem usi mobilierului. Masa de make-up este realizata in acelasi stil ca si restul mobilierului, cu usi frezate. Oglinda din aceasta zona este realizata pe baza de comanda de Atelier Moldoveanu.

Accesul in baia acesteia se face printr-un hol micut unde se afla si zona masinii de spalat. Baia pastreaza acelasi stil romantic regasit in dormitor. Pentru ca ne-am dorit ca wc-ul sa fie suspendat iar bazinul incastrat am construit o nisa din rigips. Pentru a da un plus de eleganta am prelungit aceasta nisa, am incastrat cada si am iluminat-o discret cu lumina indirecta. Panoul decorativ din zona cazii vine in armonie perfecta cu restul elementelor folosite: accesorii de baie bronz alama, obiecte sanitare clasice, oglinda impozanta, precum si suportul de prosoape personalizat care pare sa iasa direct din radiator. Am propus ca pardoseala sa fie din parchet special de baie. Pentru un confort sporit am ales sa folosim si incalzirea in pardoseala.

Holul secundar este decorat in acelasi stil clasic – modern. Aici vom regasi decoruri din metal in care afla plante vii curgatoare. Capat de perspectiva vom regasi o oglinda decorativa. Corpurile de iluminat sunt personalizate si vor fi realizate tot de Atelier Moldoveanu.

 

Grupul sanitar este micut insa vesel decorat. Este o combinatie intre retro si clasic. Pentru ca umiditatea nu este ridicata am ales sa folosim faianta doar pana la un 1 m inaltime. Pe unul din pereti am ales sa pastram caramida si o vopsim in culoarea alba. Accesoriile din baie sunt in acelasi stil retro ca in baia precedenta.

 

Vom reveni in curand si cu restul camerelor pe masura ce vom avansa cu proiectul de design interior si bineinteles cu imagini reale de la finalizarea amenajarii!

 

 

hol-acces_01 hol_acces_02 hol_acces_03 living01 living02 living03

bucatarie-01 bucatarie-02 bucatarie-03 bucatarie-04 bucatarie-05 hol-scara-01 hol-scara-02 hol-scara-03 hol-scara-04hol-ingust01 hol-ingust02 hol-ingust03 wc01 wc02dormitor-fata01 dormitor-fata02 dormitor-fata03 dressing-fata01 baie-mare01 baie-mare02 baie-mare03dressing-fata02