Atelier Moldoveanu a primit o noua provocare: realizarea conceptului de design interior pentru o garsoniera cu suprafata de 35 mp. Provocarea nu a venit din faptul ca suprafata nu este foarte generoasa ci din dorinta proprietarului de a o transforma intr-un apartamant de 2 camere. Beneficiara si-a dorit foarte mult crearea unui spatiu individual pentru copilul sau in varsta de 3 ani. Desi initial spatiul era format din bucatarie, baie si 1 camera, am reusit sa il recompartimentam rezultand astfel o camera de copil si o zona open space care inglobeaza zona de noapte, zona de zi precum si o chicineta. Spatiul, desi mic, deserverste acum tuturor nevoilor celor care vor locui aici.

In zona de intrare suntem intampinati de un dressing imens in care avem incastrat discret si frigiderul. Fiind o zona deschisa am optat pentru incastrarea frigiderului, realizand astfel un mobilier liniar si foarte practic. Mobilierul este sectionat intre dressing si bucatarie printr-un stalp pe care am propus aplicarea de oglinda, element care confera senzatia de spatietate.

Zona de bucatarie satisface toate nevoile, regasind aici incastrate masina de spalat rufe, plita si cuptorul. Intreg mobilierul am ales sa il facem alb si pentru ca simteam nevoia de un contrast am ales galbenul, o culoare vesela care da un plus de unicitate spatiului. In zona dintre blat si corpurile suspendate am propus sticla termorezistenta, special creata pentru zonele de bucatarie. Pentru a scoate mai bine in evidenta sticla am propus un blat cu fibra de lemn. Masa de bucatarie va fi realizata la comanda de Atelier Moldoveanu. Din dorinta de a fii cat mai functionala am propus sa fie pe roti, putand astfel sa o rabatam complet in dulapul din spatele acesteia. Aceasta va avea picioare metalice in culoarea galbena regasita la sticla termorezistenta iar blatul acesteia va fi acelasi ca la mobilierul de bucatarie.

In zona de zi am incercat sa inglobam atat o zona de dormit cat si o zona de relaxare. Pentru zona de dormit am optat pentru un ansamblu format din o biblioteca pentru carti care gliseaza pentru a face loc unui pat de doua persoane. In stanga si dreapta patului, in spatele usilor care gliseaza se face loc astfel si de o depozitare mica de umerase. In zona de canapea am ales sa mergem pe acelasi contrast din zona de bucatarie, alb si galben, insa am inserat si mici elemente de turquoise. Zona TV este aerisita chiar daca am ales si realizarea unui mobilier inalt deasupra usii, castigand inca o zona de depozitare discreta. Corpurile de iluminat se vor realiza tot in cadrul Atelier Moldoveanu.

Camera de copil, desi micuta, este un spatiu ideal pentru un copil de 3 ani. Din dorinta de castiga spatiu am propus un pat cu lada in care micutul isi poate depozita jucariile. Acesta se continua cu un mic birou la care cel mic isi poate desfasura in voie activitatiile. Pentru a avea mai mult spatiu de depozitare am propus si aici mobilier inalt deasupra intrarii precum si un dressing in 2 usi pentru haine. Intreg mobilierul este alb cu mici interventii de fibra stejar iar culoarea de accent regasita in tapet si vopsea lavabila este turquoise. Corpul de iluminat este si el personalizat si va fi realizat de Atelier Moldoveanu.

Pentru intreg spatiul am propus usi si parchet laminat cu fibra periata, ambele de culoare alba, o alegere perfecta pentru incaperiile mici. Albul ofera luminozitate si senzatie de spatialitate oriunde se regaseste.

Ne bucuram ca am reusit sa realizam conceptul unui foste garsoniere, si de ce nu actual apartament de 2 camere. Asteptam cu entuziasm finalizarea etapei de executie si vom reveni cat de curand cu imagini reale!

 

2a

3a

4a

1a

5a

6a

7a

8a

9a

10a